Hay Fever. / 花粉という宿敵。

先週あたりから、体内花粉警報がでています。



風邪か?とおもうくらい、喉が痛くて、カラダもだるい…。
もちろん鼻水もでるし、おでこがかゆい。


おでこがかゆい…?!

これはわたしにとってアレルギーの主症状。
花粉が来たな。確信しました。


なにか良い方法はないものか。
まったく春を楽しめません。


そんなころ、早朝英語の宿題をやろうと、ニューヨークタイムズで記事を探していたところ、アレルギーネタがあったのでピックアップしました。

要点としては(めちゃくちゃ雑ですが)

・ 手で食器を洗っている家庭のこどもと、食洗機を使っている家庭のこどもを比較したところ、手洗いのほうがアレルギーのかかる子供の数が約半分と低い。

・ 産直で殺菌や滅菌をあまりしていないものと、流通にのった殺菌済みものを比べると、産直モノを食べたこどものほうがアレルギーになりづらい。

・ 幼いころから差し障りがない程度にバクテリアに触れておいた方が強い子が育つのでは?

といったものでした。


無菌状態で過保護にすると、逆に患うぞ、と。

そりゃそうだろ。と思いつつ、この手の局地的な観測レポートは、もはやネタですよね。

コメント欄にも、
「そもそも、皿洗い機が家庭に出回って20年くらいじゃないの?」とか、
「そのうち “バクテリア” っていうサプリ飲む時代が来るよ」とか、
ナナメコメントが多数…。


I read an interesting article on the online edition of NY times.

The title was "Allergy Risk May Be Tied to How You Wash Your Dishes".

In short, it’s about a relationship between allergies and household behavior.

The researchers found that children raised in households where dishes were always washed by hand had half the rate of allergies. They estimated that exposing children to bacteria early in life might protect them from developing allergies later on. They have to research more to make it sure but I found it very interesting.


In my opinion, it’s better and more natural having immunities than keeping away from bacteria completely.

Do you have any allergies?

I have hay fever. I like getting warmer but the worst thing is that a terrible pollen season has started at the same time. That’s a big headache. 

コメント

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